Najmódnejšie strihy dámskych nohavíc — tu je váš sprievodca

29 februára 2024

Aké sú najmódnejšie dámske nohavice tejto sezóny? Na sociálnych sieťach momentálne prebieha akýsi módny súboj medzi mileniálmi zamilovanými do strihov skinny a mom a zástancami generácie Z, ktorí uprednostňujú široké nohavice. Kto má pravdu? Podľa nášho názoru vyhráva každá strana — nakoniec módnym je to, čo diktuje vaša nálada. Máte chuť zdôrazniť pôvaby — choďte do toho! Snívate o preskalovanom, baggy štýle — it’s ok girl. Žena je menlivá, preto sa neobmedzujte a nedajte sa zaškatuľkovať — nosíte to, na čo máte chuť! Skontrolujte, ktoré strihy nohavíc chýbajú vo vašom šatníku alebo zistite, s čím kombinovať to, čo už máte vo vašej garderóbe.

Plánujete ústup od priliehavých strihov? Skúste nohavice wide leg a straight

Fascinácia vzhľadmi z 90. rokov a tými v duchu Y2k priniesla za sebou návrat širokých nohavíc — či už ide o formálne outfity, ako aj o štylizácie určené na každodenné nosenie. Ženy čoraz radšej vkladajú do voľných nohavíc — tie s rovnými, ako aj s dole sa rozširujúcimi nohavicami. Hrajú sa s proporcionami postavy, kombinujú dámske nohavice wide leg či straight s priliehavými topmi a blúzkami ako aj so štylizovanými na oblekové vestami, košieľkami a blúzkami oversize.

Rozhodli ste sa pre jeden z týchto strihov, ale nie veľmi viete, čo s doplnkami? Široké nohavice veľmi dobre vyzerajú s topánkami na platforme — šľapky, tenisky, sneakersy, mokasíny, členkové čižmy — všetky tieto návrhy nájdete samozrejme v House.

Dámske nohavice — elegantné či casual? Obe! Ten istý model, dve štylizácie

Hľadáte univerzálne nohavice? V tom prípade vsaďte na dámske látkové nohavice wide leg so záhybmi alebo nohavicami zaprasovanými do ostria. Ak majú nízky pás, pokojne ich skombinujete s tričkom a rozopínacím svetrom alebo blúzkou, a vo formálnych štylizáciách s košeľou, rolákom či blúzkou. Zaujíma vás dokonalý fit, v ktorom sa budete cítiť elegantne, a zároveň uvoľnene a pohodlne?

V tom prípade je čas na vyššie spomenutú kombináciu! Vskočte do nohavíc wide leg a k nim farebne zladené vesty na gombíky. Psst! Taký „vrch“ je tiež investíciou, ktorá sa hodí ako doplnok k casual štylizácii — nakoniec môžete prehodiť cez hladké tričko s krátkym rukávom.

Don’t worry, be hippie, teda nohavice dzvony sú must-have!

Ich sláva spadá do 60., 70. rokov a tie nám súčasné! Nosené hippiesmi nohavice dzvony sa vrátili do priazne nadobro. Zdôrazňujú boky a zadok, ak chcete, môžu vám pomôcť vyrovnať proporcie postavy — a to sú len niektoré z výhod tohto druhu strihu. V nadchádzajúcich mesiacoch teda vsaďte na dámske nohavice dzvony v módnych a teplých farbách alebo ich čierne verzie.

Látkové a pletené dámske nohavice flare sadnú k preskalovanej blúzke oversize alebo korzetovej blúzke a koženej bunde. Podobne to vyzerá aj s ich tkanými náprotivkami! Nohavice dzvony sú fit, ktorý sa hodí väčšine typov postáv. Takéto modely sa osvedčujú ako v elegantných verziách — s topánkami na podpätku, tak aj v chilloutových — v kombinácii s blúzkou v štýle college a teniskami.

Baví vás military vibe? Vskočte do parachute a bojových nohavíc

Inšpirované vojenskými klímami, maximálne pohodlné — tak by sme mohli popísať virálne nohavice parachute. Majú široké nohavice a stoppery umožňujú ich prispôsobenie potrebám postavy. Nohavice parachute podobne ako vracejúce sa do lásky bojové nohavice vynikajú vo vrstvených štylizáciách, kombinujú sa tiež so základnými alebo ozdobenými potlačami tričkami a topmi.

Máte radi prerážanie módných stereotypov? V tom prípade vskočte do opätkov, nohavíc parachute a korzetového topu. Hľadáte niečo, čo odráža najnovšie trendy? Vsaďte na nohavice alebo džínsy parachute a tričko s raglánovými rukávmi alebo motívom hviezdy.

Praktické a módné — vrecká cargo a carpenter

Móda vždy čerpala inšpiráciu zo života a to po hrstiach. Príkladom toho sú dominujúce v trendoch a inšpirované vojenským oblečením dámske nohavice cargo alebo vyťahované priamo zo pracovného odevu džínsy s vreckami carpenter. Tie podobne ako nohavice parachute skvele vynikajú v kombinácii s ažúrovými svetrami openwork alebo oblečené na tričko s dlhým rukávom.

Vôbec nezabudnuté — skinny a mom fit sú stále v móde

Aj keď ste sa definitívne zamilovali do širokých nohavíc, nevzdávajte sa strihov zdôrazňujúcich postavu. Hoci na uliciach čoraz viac upútavajú pozornosť mierne preskalované nohavice s širokými nohavicami, popularita viac priliehavých modelov neklesá. V nadchádzajúcich sezónach budú stále vládnuť krásne zdôrazňujúce postavu nohavice skinny fit — tak ich kľudne kombinujte s čižmami na platforme alebo teniskami s hrubou podrážkou. Čo na vrch? Stačí mikina oversize alebo košeľová bunda.

Tiež dámske teplákové nohavice sú niečo, čo by vám nemalo chýbať na vašom zozname odevných must-have. Nakoniec pohodlný pletený set vám umožní sa uvoľniť, bude vám spoločníkom aj počas domácich povinností. Prednosti teplákových nohavíc ocenia tiež ženy, ktoré sa učia alebo pracujú na diaľku!

Súvisiace príspevky