It Girl a mob wife to nejsi ty? Nevadí – jaro je čas návratu skate stylu.

6 března 2024

Nemusíš jezdit na skateboardu, abys nosila takové outfity. Móda skate stylu se vrátila a bude jedním z hlavních témat v nadcházejících měsících. Co je skate styl? Je to hra s proporcemi postavy, zvětšené formy a posunutá linie boků – tyto sety jsou poctou svobodě, mládí a bezstarostnosti. Možná stojí za to zjistit, zda ti sednou?

Kdy začala móda skate stylu?

70. léta byly počátky skateboardingu, ale až 90. léta byly dobou, kdy se hobby teenagerů proměnilo v subkulturu. Součástí této subkultury se staly charakteristické outfity. Skate styl je především o pohodlných, zdánlivě nedbale uspořádaných siluetách. Takové oblečení má nakonec zajistit svobodu pohybu při provádění triků na skateboardu. Jak sestavit skate styl outfit v dnešní době? O tom si přečtete níže…

Krátký úvod: skate styl a baggy jeans – pro koho?

Baggy styl nebo estetika skater girl lze také interpretovat jako rozhodný odchod od upravené It nebo clean girl. Takový vzhled je také úplným protikladem nedávno módní mob wife. Máš všeho dost? Pak se podívej, co tato estetika představuje. Pro odpovědi na otázky, co je baggy styl a jak sestavit skate styl outfity, posuňte dolů…

Začneme tričky! Oversize je nejlepší kamarád Skate Girl…

Baggy style jeans lze kombinovat dvěma způsoby – vyvažováním nebo úmyslným narušením proporcí postavy. Zvětšená trička, nutně s posunutou linií ramen a vintage potiskem – motiv oblíbené kapely nebo jiná zajímavá grafika jsou důležitými prvky těchto typů outfitů. Skate styl má nakonec rád volné tvary.

But wait! Skate styl zahrnuje také základy a kostkované košile!

V takových setech se také skvěle osvědčí tank topy a základní trička s výstřihem halter – jsou přiléhavá, ale pokud je spojíš s kostkovanou košilí, skate styl vzhled máš hotový. Košile vržená přes nebo nedbale uvázaná v pase určitě oživí a dokončí takový outfit. V této roli může vystupovat také mikina s kapucí!

Kalhoty na skateboard v každodenních stylech? Proč ne!,

Pokud jde o výběr „spodní části outfitu“, dívka, která ví, co je skate styl, se určitě nerozhodne pro skinny a slim fit kalhoty – přiléhavé střihy přece jen porušují hlavní pravidla vzhledů, které se řadí do skate stylu. Od džínů a kalhot v tomto stylu se očekává neomezená svoboda pohybu, kterou mohou zajistit jen modely s širokými nohavicemi a sníženým sedem.

Skate styl a nejnovější trendy

„Spodní část“ udržovaná v baggy stylu zahrnuje: kalhoty wide leg, některé modely ballon fit nebo parachute – důležité je, aby měly snížený sed a neomezovaly tě během aktivit. Skate styl zahrnuje také vintage akcenty – silné vyprání, dirty wash, odření, dokonce i díry – všechny tyto detaily jsou v takových outfitech vítány!

Baggy jeans – pro koho? To už bylo, ale patří skate styl také k šortkám?

Pokud jde o výběr „spodní části outfitu“, skater girl se určitě nerozhodne pro skinny a slim fit kalhoty – přiléhavé střihy přece jen porušují hlavní pravidla vzhledů, které se řadí do skate stylu. Od džínů a kalhot ideálních na skateboard se očekává neomezená svoboda pohybu, kterou mohou zajistit jen modely s širokými nohavicemi a sníženým sedem. Patří skate styl také k šortkám? Samozřejmě, že ano!

Baggy styl a šortky? Zkontroluj naše návrhy a rozhodni se pro odnímatelné nohavice

Cargo kapsy, širší nohavice, snížený sed – nadcházející měsíce signalizují odchod od přiléhavých šortek. Baggy styl je také odchodem od klasických střihů mom ve prospěch džínových bermud a stylizovaných na mužské krátké kalhoty. Jsou pohodlné, zakrývají trochu více – každá skater girl také ocení, že umožňují hrát si s proporcemi postavy. Chceš do letních stylů propašovat baggy styl? Máš rád univerzální a praktické oblečení? Zkontroluj nabídku House, najdeš tam kalhoty s odnímatelnými nohavicemi!

Skate styl tě neomezuje jen na kalhoty! Zkontroluj alternativy!

Baggy styl je především o kalhotách a šortkách, ale pokud někdy ráda nosíš sukně nebo šaty – go for it! Skater girls mohou nosit i sukně – plisované mini se skvěle hodí do tohoto trendu, navíc vypadají slay v kombinaci s oversize mikinami. Fanynky skate stylu se mohou také rozhodnout pro šaty stylizované jako tričko.

Baggy styl je především o oblečení, ale na jaké doplňky vsadit?

Skate styl tvoří také doplňky. Pokud jde o doplňky ve skate stylu, jsou to především pásky – textilní s upínacími sponami, pásky se sponami ve tvaru nápisů, s cvočky a pásky s řetízky – především ti pomohou udržet kalhoty na místě během aktivit, za druhé doplní loose fit styl. Takový vzhled doplní také ledvinka nebo batoh přes jedno rameno vytažený přímo z Y2K.

Související příspěvky