Pas cu pas către maturitate – sau cum să spălați rufele albe fără probleme?

24 ianuarie 2024

Tricoul alb este un element de bază în dulapul unei femei – chiar și un singur exemplar permite crearea unor ținute confortabile de zi cu zi, mai ales cele bazate pe combinația clasică cu jeans. Iubim de asemenea tricourile albe și în ținute stratificate. Ele sunt un must-have! Indiferent dacă tricoul tău joacă rolul principal sau este ascuns sub o vestă sau o rochie – pentru a te servi mult timp, trebuie să intri pentru o clipă în lumea adulților.Acolo vei afla…

Cum să spălați hainele albe pentru a le păstra atât culoarea, cât și forma. Verificați ghidul de la House și să vă bucurați de topul vostru preferat cât mai mult timp!

Ce recomandați pentru spălarea hainelor albe? Anul acesta mizați pe natural, dar despre asta într-o clipă…

La câte grade să spălați hainele albe? Din păcate, nu vă putem da un răspuns definitiv. Depinde de compoziția tricotului sau a țesăturii respective – bumbacul din care se cos tricourile este foarte sensibil la contactul cu apa fierbinte. O abordare specială este necesară și pentru hainele cu imprimeuri. Deci, dacă vă întrebați cum să spălați hainele albe fără să le deteriorați – verificați eticheta. Acolo veți găsi instrucțiunile producătorului. În cazul tricourilor, de obicei este între 30°C și 40°C.

Cum să spălați hainele albe în mașina de spălat? Mai întâi selecția!

Indiferent dacă decideți să folosiți un detergent din magazin sau plănuiți să spălați cu bicarbonat de sodiu – simpla separare a hainelor deschise și întunecate nu garantează siguranța completă a tricoului alb. Prin urmare, înainte de a planifica ce să adăugați la spălarea albă pentru a o face mai albă, verificați ce nu ar trebui să se găsească deloc în mașina dvs. de spălat!

Separarea hainelor înainte de a le arunca în tamburul mașinii de spălat este un obicei foarte bun – chiar baza procesului de îngrijire a garderobei tale, și prin urmare a întregii imagini. Prin urmare, deoarece țesăturile și tricoturile albe necesită un tratament ușor diferit față de celelalte elemente ale dulapului – este util să le separați suplimentar de cele în nuanțe alte decât alb. O amenințare pentru albul tricoului tău pot fi și… șosetele murdare! Acestea trebuie spălate întotdeauna separat!

Ce să faci ca rufele albe să rămână albe?

Bine! Ai verificat deja eticheta, ai scăpat de alte haine și ce urmează? Crezi că asta e suficient? Nah! Aspectul tricoului tău este influențat de asemenea de timp și circumstanțe. Deci, verifică ce să adaugi la spălare pentru a fi mai alb de fiecare dată!

Atenție! Aceste pericole se ascund în spălarea ta!

Apa dură este un inamic pentru aspectul pielii și părului tău, dar nu numai! Calitatea scăzută a apei și resturile de detergent care rămân în mașina de spălat – acestea sunt de obicei cele care transformă tricourile tale preferate în haine de casă. Cum să spălați hainele albe pentru a le prelungi strălucirea? Răspunsul este simplu – la fel cum făceau bunicile noastre! Folosind oțet!

Este ieftin, sigur pentru oameni, animale și mașini de spălat! Oțetul funcționează bine ca balsam de rufe – dacă turnați un pahar în compartimentul potrivit, veți îmbunătăți calitatea apei din apartamentul dvs., veți oferi hainelor prospețimea și moliciunea dorită. Te deranjează mirosul? Nu-ți face griji. Spălarea hainelor albe cu această metodă de casă nu va face ca mirosul neplăcut să persiste pe tricot sau țesătură. După scoaterea din mașina de spălat, va fi imperceptibil.

Soda pentru spălat? Desigur! Întăriți puterea detergenților și fiți eco-friendly!

Ce alte metode casnice există pentru spălarea albă? Pe lista de produse care pot fi utile atât în bucătărie, cât și în baie se află soda. La spălarea albă puteți folosi și bicarbonat de sodiu, suc de lămâie sau chiar apă oxigenată. Spălarea hainelor albe cu aceste substanțe previne îngălbenirea și pătarea hainelor. Vă permite să îndepărtați petele dificile și urâte de pe haine. Derulați mai departe și veți afla cum să spălați rufele albe cu ajutorul lor!

Spălarea cu sodă? Da! Poți face chiar tu detergentul

Ce să adaugi la spălarea albă pentru ca nu numai hainele să fie curate, dar și conștiința ta? Puteți crea o mixtură care să înlocuiască detergentul chimic de rufe, amestecând: soda calcinată, săpun gri ras, acid citric și bicarbonat de sodiu. Spălarea hainelor albe cu această alternativă simplă și ieftină la detergentul de rufe îți va permite să economisești, să-ți reîmprospătezi eficient hainele. În plus, toate ingredientele detergentului ecologic de rufe au efect de albire.

Pentru a spori și mai mult efectul de albire al detergentului tău DIY, poți să-ți înmoi hainele înainte de a ajunge în tamburul mașinii. Cu toate acestea, este important ca temperatura apei să nu depășească cea admisă pe eticheta producătorului. Doar 30 de minute de înmuiere, apoi spălarea cu sodă te poate ajuta să scapi de petele lăsate pe tricoul alb de antiperspirant. Această metodă va ajuta de asemenea să scapi de urmele de fond de ten sau mâncare grasă. Puteți îndepărta și petele și decolorările înmuiând tricoul în apă cu suc de lămâie sau cu adăugare de apă oxigenată.

Soda de copt pentru spălare, clătire și nu numai! Află cum să îndepărtezi petele

Știi deja ce să adaugi la spălarea albă pentru a o face mai albă și ai nevoie de ceva care să îndepărteze petele dificil de eliminat? Metodele casnice pentru spălarea albă includ și mixturi sau paste pe care le poți folosi temporar — pentru a îndepărta urmele inestetice de pe tricou.

După cum știi deja din textul de mai sus, dușmanul tăcut al tricoului tău favorit poate fi antiperspirantul tău — petele galbene de sub brațe ale tricoului sunt rezultatul unei reacții chimice care are loc între ingredientele cosmetice și transpirație, iar lumina soarelui are, de asemenea, un impact aici. Și, din păcate, în cazul unor astfel de decolorări, spălarea obișnuită și soda de copt ca detergent poate să nu fie suficientă.

Cum să îndepărtezi petele de transpirație și antiperspirant? Înainte de a decide să speli cu soda de copt, folosește-o pentru a crea o pastă de îndepărtare a petelor — amestecă 2 linguri de sodă de copt cu două linguri de apă și aplic-o pe pată. După câteva zeci de minute, tricoul tău va fi gata pentru următoarele etape de îngrijire ecologică.

Soda de copt pentru spălarea albă folosită sub formă de pastă nu este singura soluție DIY pe care o poți aplica direct pe pată. Apa oxigenată funcționează și ea ca un agent de curățare. Poți aplica direct pe pată sau adăuga un pahar din acest amestec în apă, apoi înmuia tricoul timp de 30 de minute. După ce încarci mașina de spălat, adaugă și un pahar de apă oxigenată direct în tambur pentru a intensifica efectul.

Psst. Petele și îngălbenirea nu sunt singurele pericole care pândesc spălarea ta albă. Soda sau apa oxigenată te pot ajuta și să inversezi procesul de îmbătrânire al tricoturilor și țesăturilor — prin utilizarea lor, hainele nu vor mai arăta atât de șterse.

Intrări înrudite