Nejmodernější střihy dámských kalhot – zde je váš průvodce

29 února 2024

Jaké jsou nejmodernější dámské kalhoty této sezóny? Na sociálních médiích momentálně probíhá jakási módní bitva mezi mileniály zamilovanými do střihů skinny a mom a příznivci generace Z, kteří dávají přednost širokým kalhotám. Kdo má pravdu? Podle našeho názoru vyhrává každá strana – nakonec módní je to, co diktuje vaše nálada. Chcete zdůraznit své půvaby – jděte do toho! Sníte o přeskalovaném, baggy stylu – it’s ok girl. Žena je proměnlivá, proto se neomezujte a nenechte se zaškatulkovat – nosíte to, na co máte chuť! Zkontrolujte, které střihy kalhot vám chybí ve vašem šatníku nebo se dozvěděte, jak kombinovat to, co již máte ve svém šatníku.

Plánujete odchod od přiléhavých střihů? Zkuste kalhoty wide leg a straight

Fascinace vzhledy z 90. let a těmi v duchu Y2k přinesla s sebou návrat širokých nohavic – ať už jde o formální outfity, tak i o stylizace pro každodenní nošení. Ženy čím dál více vklouzávají do volných kalhot – jak s rovnými, tak s dolů se rozšiřujícími nohavicemi. Hrají si s proporcemi postavy, kombinují dámské kalhoty wide leg nebo straight s přiléhavými topy a blůzami a také s vestami stylizovanými na oblekové, košilemi a oversize blůzami.

Rozhodli jste se pro jeden z těchto střihů, ale nevíte, co s doplňky? Široké kalhoty vypadají velmi dobře s botami na platformě – sandály, tenisky, sneakersy, mokasíny, kotníkové boty – všechny tyto návrhy najdete samozřejmě v House.

Dámské kalhoty – elegantní nebo casual? Obojí! Jeden model, dvě stylizace

Hledáte univerzální kalhoty? V tom případě vsaďte na dámské látkové kalhoty wide leg s přehyby nebo nohavicemi přežehlenými do ostrého záhybu. Pokud mají nízký pas, snadno je zkombinujete s tričkem a rozepínacím svetrem nebo blůzou, a ve formálních stylizacích s košilí, rolákem nebo blůzou. Zajímá vás dokonalý fit, ve kterém se budete cítit elegantně a zároveň uvolněně a pohodlně?

V tom případě je čas na výše zmíněnou kombinaci! Vskočte do kalhot wide leg a k nim barevně sladěné vesty na knoflíky. Psst! Takový „vršek“ je také investicí, která se hodí jako doplněk k casual stylizaci – nakonec můžete přehodit přes hladké tričko s krátkým rukávem.

Don’t worry, be hippie, tedy kalhoty s rozšířenými nohavicemi jsou must-have!

Jejich sláva spadá do 60., 70. let a do současnosti! Nošené hippies kalhoty s rozšířenými nohavicemi se vrátily do přízně nadobro. Zdůrazňují boky a zadek, pokud chcete, mohou vám pomoci vyrovnat proporce postavy – a to jsou jen některé z výhod tohoto druhu střihu. V nadcházejících měsících tedy vsaďte na dámské kalhoty s rozšířenými nohavicemi v módních a teplých barvách nebo jejich černých verzích.

Látkové a pletené dámské kalhoty flare skvěle sedí k přeskalované oversize blůze nebo korzetové blůze a kožené bundě. Podobně to vypadá i s jejich tkanými protějšky! Kalhoty s rozšířenými nohavicemi jsou střih, který se hodí většině typů postav. Takové modely se osvědčují jak v elegantních verzích – s botami na podpatku, tak v relaxačních – v kombinaci s blůzou ve stylu college a teniskami.

Baví vás military vibe? Vskočte do parachute a cargo kalhot

Inspirace vojenskými klimaty, maximálně pohodlné – tak bychom mohli popsat virální kalhoty parachute. Mají široké nohavice a stopery umožňují jejich přizpůsobení potřebám postavy. Kalhoty parachute stejně jako znovu oblíbené cargo kalhoty vypadají skvěle ve vrstvených stylizacích, kombinují se také s základními nebo ozdobnými potisky tričky a topy.

Líbí se vám prolomit módní stereotypy? V tom případě vskočte do podpatků, kalhot parachute a korzetového topu. Hledáte něco, co odráží nejnovější trendy? Vsaďte na kalhoty nebo džíny parachute a tričko s raglánovými rukávy nebo motivem hvězdy.

Praktické a módní – kapsy cargo a carpenter

Móda vždy čerpala inspiraci ze života a to po hrstech. Příkladem toho jsou dominující v trendech a inspirované vojenským oblečením dámské kalhoty cargo nebo vytažené přímo z pracovního oděvu džíny s kapsami carpenter. Ty stejně jako kalhoty parachute skvěle vypadají v kombinaci s průhlednými svetry openwork nebo nošené přes tričko s dlouhým rukávem.

Vůbec nezapomenuté – skinny a mom fit jsou stále v módě

I když jste se definitivně zamilovali do širokých kalhot, nevzdávejte se střihů zdůrazňujících postavu. I když na ulicích čím dál více upoutávají pozornost mírně přeskalované kalhoty s širokými nohavicemi, popularita více přiléhavých modelů neklesá. V nadcházejících sezónách budou stále dominovat krásně zdůrazňující postavu kalhoty skinny fit – takže je klidně kombinujte s botami na platformě nebo teniskami s tlustou podrážkou. Co na vrch? Stačí oversize mikina nebo košilová bunda.

Také dámské teplákové kalhoty jsou něco, co by vám nemělo chybět na vašem seznamu must-have oblečení. Koneckonců, pohodlný pletený set vám umožní se uvolnit a bude vám doprovázet i během domácích povinností. Přednosti teplákových kalhot ocení také ženy, které se učí nebo pracují na dálku!

Související příspěvky